Slide 7 5 minutendoosje Slide 2 5 minutendoosje slide 1 5 minutendoosje Slide 5 5 minutendoosje Slide 4 5 minutendoosje Slide 3 5 minutendoosje Slide 6 5 minutendoosje Slide 8 5 minutendoosje

5 minutendoosje

De afgelopen tijd is in de PGO-klassen aandacht besteed aan het thema zwerfafval. Via een website www.5minutendoosje.nl lieten bekende Telekids-presentatoren allerlei foto’s, filmpjes, spelletjes en opdrachten zien. Op deze manier werden de leerlingen zich bewust van het feit dat zwerfafval veel schade toebrengt aan de natuur.

Om 12.00 uur verzamelden we ons allemaal in de MFR. Mevrouw Groothuis had met een aantal leerlingen een leuke STOMP-actie voorbereid, het ritme zat er lekker in! Daarna liet wethouder Rob Jonkman een aantal pakkende raps horen over zwerfafval en kondigde daarmee ook aan dat hij ons wat wilde overhandigen. Dit bleek een 5 minutendoosje te zijn waarin 35 leuke, afwisselende, educatieve en humoristische spelletjes zitten om de schooldag mee af te sluiten. Elke PGO-klas mocht er één in ontvangst nemen. Vervolgens kregen we nog een filmpje te zien van een reuzenschildpad die last had van zwerfafval en brachten we nog een korte rap ten gehore. Gemeente Opsterland bedankt!

Denk om het milieu
want wij zijn het beu
Wat doet dat propje hier
een vogel houdt niet van papier