Slide 4 Cultuurproject Slide 6 Cultuurproject Slide 8 Cultuurproject Slide 3 Cultuurproject Slide 5 Cultuurproject slide 1 Cultuurproject Slide 7 Cultuurproject Slide 2 Cultuurproject

Cultuurproject

Groep lgmg 6b heeft meegedaan aan een cultuurproject in samenwerking met ‘Huys ter Swaach’ en kunstenaar Martin de Jong. Huys ter Swaach is een woon- en zorgvoorziening voor oude(re) mensen.

Martin de Jong is docent en kunstenaar en werkzaam bij Atelier Majeur. Op zijn website geeft Martin aan dat kinderen van nature creatief zijn en een grote verbeeldingskracht hebben, maar de onzekerheid binnensluipt wanneer volwassenen de norm bepalen. Martin helpt ons om de kinderen hun natuurlijke vrijheid en creativiteit terug te geven.

In het project hebben de kinderen kennisgemaakt met de oudere mensen en hebben ze samen met de ouderen getekend en geschilderd. Zo hadden ze als opdracht om een stil leven te schetsen, maar ook een portret van de mens. Op de foto’s zijn de prachtige resultaten te zien van de werken, maar ook van het contact tussen de ouderen en de kinderen.

Een bijzondere ervaring.