Muziek is leuk en geeft veel plezier! Erg belangrijk voor kinderen om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen. Luisteren naar elkaar, elkaar naspelen, bewegingen imiteren, samenspelen, samen zingen, zomaar een aantal dingen die tijdens de muziekles voorkomen. De kinderen leren tijdens de les steeds kritischer te luisteren, wat ook belangrijk is voor bijvoorbeeld de taalontwikkeling. En wat te denken van echt samen muziek maken? Dit betekent heel goed luisteren naar jezelf en de groep, klopt mijn eigen spel met dat van de groep? Kan ik ook een eigen muzikale taak uitvoeren, terwijl de rest van de groep andere taken heeft? Het eindresultaat is zelfvertrouwen, succeservaring en de kick van: HET IS GELUKT!

 

Kleuterliedjes

Tijdens de muziekles wordt veel gezongen, worden bewegingen bij de liedjes gemaakt die bij de tekst passen en wordt er uiteraard gespeeld op allerlei soorten muziekinstrumenten. De liedjes zijn afgestemd op de thema’s uit de klas voor een optimale ontwikkeling en leerrendement. Om thuis ook met uw kind de liedjes mee te kunnen zingen, worden de liedjes opgenomen en op deze pagina geplaatst.

 

IMG_0352

 

Jij en ik
Daar komen wij allemaal aan
Blikjesdrum
Brievenbusblues
Sjok sjok sjok liep het ezeltje
Door de regen  

.

 

Muziek in het VSO

In de onderbouw van het VSO/PGO wordt in de praktijkgroepen gewerkt aan de basis van muzikale vaardigheden. Zo moeten de leerlingen o.a. een baslijn kunnen spelen, een basisritme kunnen uitvoeren op drums en een lied zelfstandig kunnen zingen.

In de middenbouw van het VSO/PGO worden de leerlingen uitgedaagd om meer zelfstandig te werken. Ze moeten verschillende taken in de muziek zelfstandig uit kunnen uitvoeren en als band op kunnen treden.

In de bovenbouw VSO/PGO kiezen de leerlingen een specialisatie uit. Dit kan zijn: drums, keyboard, gitaar of zang, maar ook componeren op de computer met music maker behoort tot de mogelijkheden. Het doel is uiteindelijk dat de leerlingen zelfstandig hun doelen nastreven en hierin door de muziekdocent begeleid worden. Aan het eind van het jaar wordt de specialisatie afgesloten tijdens het slotconcert.

In het VSO/VMBO 1 en 2 wordt dezelfde methode gevolgd als op de Burgemeester Harmsma School uit Gorredijk.