Slide 3 Maria Alm slide 1 Maria Alm Slide 5 Maria Alm Slide 6 Maria Alm Slide 8 Maria Alm Slide 7 Maria Alm Slide 4 Maria Alm Slide 2 Maria Alm

Maria Alm

Week 3 in het nieuwe jaar. Al vele jaren gaan we dan in de vroege ochtend met 6 CP-leerlingen richting Maria Alm. Ondanks harde wind en de nodige regen/sneeuwbuien onderweg, arriveerden we rond de klok van vier bij de skishop in Maria Alm. Ski’s, schoenen en helmen passen, stokken mee, namen op alle materialen en op naar ons hotel. Moe, maar klaar voor de volgende dag. De eerste dag konden we naast het hotel beginnen. Met de ski’s onder een ‘piste’ maken en glijden maar. De vorderingen van de leerlingen gingen snel, heel snel. Op dag twee ging iedereen in Hinterthal al met de sleeplift. Als je dat mag, dan kun je al remmen en een bochtje maken.

De nadruk lag nu op het verbeteren van de houding en druk op de knieën, om zo nog beter de bochten te kunnen maken. Voor CP-jongeren is dat soms erg lastig omdat je ‘foute’ been altijd de andere kant op wil. Dus oefenen, oefenen en nog eens oefenen. De skileraren doen de oefeningen met de leerlingen. Wij als begeleiding vertalen alles, ondersteunen en stimuleren waar nodig. En dan is het al donderdag en komt het einde van de week in zicht. Op vrijdag nog de slalomwedstrijd en ‘s avonds de afsluiting met een gezellige avond. Richard, Mark en Djamilla kijken al weer uit naar de volgende keer. Tjalling, Charlotte en Kyra waren voor de laatste keer mee. Zij kunnen terug kijken op een hele mooie ervaring. Froukje, Hanneke, Greetje en de leerlingen danken iedereen die het mogelijk hebben gemaakt om te kunnen deelnemen aan dit skikamp.

er zijn geen afbeeldingen gevonden