Slide 7 IJssportdag Slide 3 IJssportdag Slide 6 IJssportdag Slide 4 IJssportdag slide 1 IJssportdag Slide 2 IJssportdag Slide 8 IJssportdag Slide 5 IJssportdag

IJssportdag

Op 24 maart 2017 heeft de Ronde Tafel 68 Heerenveen in samenwerking met ReBus School Lyndensteyn een IJssportdag voor VSO leerlingen van de verschillende scholen van SO Fryslân in Thialf georganiseerd. De 370 deelnemers kwamen van de volgende scholen: VSO School Lyndensteyn (Beetsterzwaag), VSO Talryk (Drachten), VSO ’t Twalûk (Leeuwarden) en VSO Mr. Duisterhoutschool (Heerenveen).

Op het ijs werden de leerlingen begeleid door verschillende nieuwe en oude bekende Nederlandse toppers uit de schaatswereld. Ze konden verschillende activiteiten beoefenen zoals ijshockey, curling, kunstrijden, shorttrack, pronkje ryde, icebyken, priksleeën en het elfstedenspel. Op de 400 meter wedstrijdbaan werden wedstrijden gehouden met een officiële wedstrijdstarter en waren er prijzen voor de drie snelste schaatsers. Er werd tijdens de wedstrijden priksleeën gestreden om de ‘Gouden Prikker’. Het plezier tijdens de verschillende onderdelen en spelletjes stond voorop! DJ Arne zorgde voor de muzikale omlijsting.

Ook dit jaar was het weer één groot feest: “Super gaaf om in Thialf met mijn rolstoel de ijsbaan op te mogen en te sporten en spelen met mijn klasgenootjes, ik kende de ijsbaan wel van televisie maar in het echt is het nog veel leuker!

Georganiseerd door ReBus School Lyndensteyn / Ronde Tafel 68.
Financieel mogelijk gemaakt door: JFK Kinderfonds, Special Sporters Fonds Fryslân, Johan Cruyff Foundation, Foppe Fonds, Gemeente Heerenveen