Zien we jou op 30 januari 2024?

Je bent van harte welkom op de school tussen 16 en 18 uur. Denk je dat de open dag ook interessant is voor anderen in jouw netwerk? Neem deze persoon gerust mee, of deel deze uitnodiging. Aanmelden is
niet nodig.

Wat is er te doen op de open dag

Tijdens de open dag laten we graag zien wat we in huis hebben. Zo weet jij als partner, vakprofessional, ouder of leerling voor wie wij er zijn, wat we te bieden hebben en hoe we op de beste manier samen kunnen werken.

Wat er verder te doen is op de open dag:

  • Kennismaking met onze speciale faciliteiten, zoals een zwembad, gymzaal en muziek (therapie)
  • Toelichting op onze plannen voor de verbouwing van de school
  • Leerlingen aan het woord over hun ervaringen
  • Docenten, teamleiders en ondersteuners vertellen wat er allemaal gebeurt op school
  • Onze partners zijn aanwezig om te vertellen over onze mooie samenwerking

Doelgericht onderwijs op maat

Met maatwerk bereiden we leerlingen voor op een zo zelfstandig en passend mogelijke plek in de maatschappij. We zorgen er samen voor dat de leerling op de juiste plek komt en de juiste ondersteuning krijgt die nodig is.

Dit doen we uiteraard niet alleen, maar met onmisbare partners en vakprofessionals. Daarom maken we graag kennis met jou op onze open dag. Zo weten we wat we aan elkaar hebben en wat we voor elkaar kunnen betekenen. En voor de leerlingen natuurlijk!

Hoe? Ontdek het op onze open dag

  • 30 januari van 16.00 tot 18.00 uur

Lees de persoonlijke verhalen van leerlingen van School Lyndensteyn

ZML

Elmar (9) zit vanaf groep 1 op School Lyndensteyn. Het leukste aan de school? Ondanks alles wat er te doen is, staat voor Elmar met stip bovenaan: de pauze! Het buitenspelen, actief zijn en contact met andere kinderen, hij leeft voor de pauzes. 

Buiten school is hij ook graag actief bezig. Zo rijdt hij paard en doet hij aan framerunnen: met een speciaal running frame meters maken op de atletiekbaan. Elke zaterdagochtend traint hij hier met andere kinderen. Daar komt hij veel kinderen van school tegen, wat natuurlijk supergezellig is. 

Elmar is absoluut niet verlegen en maakt met iedereen een praatje. Eigenlijk is hij net zo sociaal en actief als zijn grote idool: vlogger Enzo Knol. Elke dag zit hij om 16:00 uur klaar voor de nieuwste dagelijkse vlog van de energieke Enzo. Nu hij van Sinterklaas een vlogcamera heeft gekregen, kan hij echt los met zijn passie. De eerste streams van zijn gaming-sessies zijn al gemaakt. Het is duidelijk: Elmar is eentje om in de gaten te houden!

Kleuter

Jayden (4) zit sinds september op School Lyndensteyn. Elke dag reist hij vanuit Espel naar de school, een rit van 45 minuten. Dat klinkt lang, maar is voor hem geen probleem. Want naast dat hij een super vrolijk jongetje is, vindt hij autorijden geweldig. Jayden kan nog niet praten, maar dat hij met veel plezier naar school gaat, is wel duidelijk! Hij wordt wakker met zin in de schooldag en als hij weer thuiskomt is hij heel vrolijk.

Voor Lyndensteyn werd bewust gekozen, het gevoel was hier goed. En eigenlijk klopte het totaalplaatje gewoon. Zo is het voor Jayden goed dat alle therapieën er zijn te vinden. Elke week staat er muziekles op het rooster, waar hij spelenderwijs leert. Zijn favoriete instrument? De trommel!

Verder is het fijn dat zijn programma op School Lyndensteyn op maat gemaakt is. Leert hij iets bij, dan worden zijn doelen aangepast. Eén ding staat bij Jayden voorop en dat is in ieder geval heel veel plezier maken.

VSO

Fenna (14) zit in de middenbouw van School Lyndensteyns Praktijkgericht Onderwijs (PGO) en zit op deze school vanaf de eindgroep Speciaal Onderwijs (SO). Door neurofibromatose (NF1) is het voor haar lastiger om zich te concentreren. De kleine groepen op School Lyndensteyn en de gerichte aandacht die ze krijgt, zijn voor haar dan ook erg prettig.

Ze gaat met plezier naar school; hier is ze ‘gewoon’ en allesbehalve een buitenbeentje. Op school heeft ze veel vrienden en vriendinnen en het sociale contact dat ze hier heeft is erg belangrijk voor haar. Dat onder andere lessen en revalidatie onder één dak te vinden zijn, is voor haar ook een pluspunt.

In haar vrije tijd zit ze niet stil. Zo spreekt ze af met vrienden, kijkt ze enge films en gaat ze twee keer per week naar de sportschool. Wat Fenna ook graag doet, is taarten bakken. Ook op school wordt gebakken en gekookt. Geregeld komt ze thuis met heerlijke baksels die door iedereen geproefd moeten worden. Of ze later taartenbakker wordt, weet ze nog niet. Werken met kinderen vindt de zorgzame Fenna namelijk ook heel leuk. En dat doet ze op haar jonge leeftijd al, in haar baantje als oppas.

Eindgroep bovenbouw

Hoewel Naomi (10) haar vriendjes en vriendinnetjes van haar vorige school erg miste, is het helemaal goedgekomen. Vanaf de zomer van 2022 startte ze op School Lyndensteyn. Vanwege haar neurofibromatose is ze ontzettend moe en kan ze zich slecht concentreren. Hier wordt op School Lyndensteyn rekening mee gehouden. Zo krijgt ze meer tijd bij toetsen. Op haar vorige school was ze door haar aandoening en de bijkomende uitdagingen anders. Maar hier is iederéén anders. En dus normaal.

Het prettigste aan de school is voor haar het contact met de andere kinderen. Ze gaat graag naar school, hoe moe ze ook is. Voor haar is het extra fijn dat alle therapieën bij school zijn ondergebracht. Zo hoeft ze niets te missen.

Naomi is gek op dansen. Ze is altijd in beweging of aan het dansen, of er nu wel of geen muziek is. ‘School Lyndensteyn beweegt je!’ is ons motto – maar dat hoef je Naomi niet te vertellen!

VMBO

Sven (15) zit op onze school sinds zijn eerste echte schooldag. Toentertijd was het moeilijk de juiste schoolkeuze te maken: een reguliere school werd lastig, maar speciaal onderwijs was het ook niet. Op School Lyndensteyn begon hij op het SO, waarna hij naar het PGO ging om praktijkvakken te volgen. Dankzij zijn uitstekende prestaties kon hij een aantal vakken op VMBO-niveau volgen. Uiteindelijk is hij dit schooljaar helemaal naar het VMBO overgestapt. En daar doet hij het hartstikke goed!

Op een reguliere school was hij ondergesneeuwd, maar hier heeft hij dankzij de kleine groepen en extra begeleiding meer mogelijkheden zodat hij kon doorstromen. Het helpt ook wel dat hij met plezier naar school gaat en leren leuk vindt – meestal dan…

Dat Sven iets met het boerenleven heeft, is algemeen bekend op school. Zijn grootste hobby is het verzamelen van alles wat met John Deere te maken heeft: tractors en andere landbouwmachines. Het is dan ook makkelijk te raden wat hij later wil worden: boer natuurlijk!

In zijn vrije tijd is hij lekker actief. Zo houdt hij van gamen, wat hij in het weekend doet met vriendjes van school. Ook dan is hij bezig met zijn boerendroom. Zijn favoriete game is namelijk Farming Simulator. Daarnaast schaakt hij. Maar hij komt ook genoeg buiten: zo mag hij graag paardrijden en is hij elke zaterdag bij de scouting te vinden.

VMBO

Swen (13) zit op School Lyndensteyn sinds de peutergroep. Omdat hij is geboren met SMA type 2, een spierziekte, maakt hij gebruik van een elektrische rolstoel. Dankzij verschillende hulpmiddelen is hij in staat om nagenoeg alles te doen. Zo is zijn rolstoel uitgerust met een robotarm en heeft hij een laptop met oogbesturing. Met de robotarm kan hij alledaagse dingen zoals eten maar ook schilderen. Op school heeft hij ermee kunnen tuinieren en zagen. Met oogbesturing kan hij huiswerk maken en typen. Zo is Swen in staat het grootste deel van de lessen zelfstandig te volgen en te verwerken.

Swens hoognodige hulpmiddelen worden af en toe geüpgraded op basis van zijn behoeftes. Handverwarming bijvoorbeeld, omdat hij snel koude handen krijgt. Of een speciale controller die hij op school kan gebruiken in plaats van zijn iPad. En als hij straks een mobiele telefoon krijgt, zou hij die graag bedienen met een joystick. Samen met specialisten en therapeuten zoals de ergotherapeut wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.

De iPad is vooral thuis een uitkomst voor hem. Vooral bij het uitvoeren van zijn grootste hobby: gamen. Hij verbindt thuis gewoon zijn PlayStation met de iPad en speelt dan het liefste FIFA. Later zou Swen wel games willen ontwerpen of iemand helpen bij het ontwikkelen hiervan.

Hij heeft het super naar zijn zin op school, voelt zich er thuis. Hij had naar een reguliere school gekund, maar voor hem heeft School Lyndensteyn meer mogelijkheden. Hier doet hij mee aan gymnastiek, op een manier die bij hem past. Dat had op een reguliere school niet gekund. Alles wat hij nodig heeft is er. Zo heeft hij hier fysio-, ergo- en hydrotherapie. De lijntjes zijn kort en het personeel is dankzij alle andere kinderen bekend met de uitdagingen van Swen.

We kijken er naar uit om jou te zien tijdens de open dag op 30 januari 2023.
Zien wij jou daar?